Registration Form

A regisztrációs űrlap kitöltésével Ön elfogadja a TÁRKI Adatbank adatfelhasználási feltételeit. Ezek a következők:

A Társadalomkutatási Informatikai Egyesülés (TÁRKI) Társadalomtudományi Adatbankjában lévő adatbázisok, adatgyűjtemények csak tudományos kutatás céljára használhatók fel.

A személyes adatokat is tartalmazó kutatási adatbázisokat a TÁRKI Adatbank anonimizáltan kezeli. Ezek az adatok egyéb adatokkal csak akkor kapcsolhatók össze, ha az kutatás céljára szükséges.

Az adatbázisok felhasználói kötelesek betartani az adathasználat során a vonatkozó magyarországi jogszabályokat, különös tekintettel az 1992. évi LXIII. törvényre (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról), valamint az 1995. évi CXIX. törvényre (a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről).

A digitális adatbázisok különböző formátumokban (SPSS sav, por, STATA, txt) érhetők el. A felhasználónak rendelkeznie kell a statisztikai elemzésekhez szükséges számítógépes alkalmazásokkal.


A portál regisztrált felhasználói letölthetik a Magyar Háztartás Panel vizsgálat (MHP) és a Háztartások Életút Vizsgálata (HÉV) kutatás adatbázisait.

Az Ön személyes adatait (név, e-mail cím) a TÁRKI harmadik fél részére nem adja át.


By registrating to the site, you accept the following terms:

You will use the data data files distributed by the TÁRKI Data Archive only for scientific purpose. Any other use require separate contract with TÁRKI Data Archive.

Contact: TÁRKI Joint Research Center -1112 Budapest Budaörsi út 45.

Data users should respect the protection of personal data as it is defined in the Hungarian law.

Your personal data (name, email address) will not be transferred to other parties.

Personal Details
Enter full name, eg. John Smith.
(Required)
Enter a user name, usually something like 'jsmith'. No spaces or special characters. Usernames and passwords are case sensitive, make sure the caps lock key is not enabled. This is the name used to log in.
(Required)
Enter an email address. This is necessary in case the password is lost. We respect your privacy, and will not give the address away to any third parties or expose it anywhere.
(Required)
Minimum 5 characters.
(Required)
Re-enter the password. Make sure the passwords are identical.

A regisztráció feltételeit elfogadom.

adatbázis letöltéshez

A honlapunk regisztrált felhasználó letölthetik a mind az MHP, mind a HÉV kutatási adatbázisait. Ha még nem regisztrált felhasználó, kérjük, kattintson ide. Az adatfelhasználási feltételeket megtekintheti a regisztrációs űrlapon. Legyen Ön is regisztrált felhasználónk.